VG_Heinneman_Header.png

Historie

Op 26 maart 1953 vestigde Jacob Heinneman zich aan de Hoofdweg nr. 5 in Schildwolde. In het winkel/woonhuis was een bedrijf gevestigd voor verkoop en reparatie van fietsen en elektrische apparaten.

Al snel werden de activiteiten uitgebreid met reparatie van tractoren en landbouwwerktuigen. Dit specialisme beviel goed, maar toen de auto een steeds populairder voertuig bleek te worden richtte Heinneman zich met name op verkoop en onderhoud van auto’s.

De groei van het bedrijf zette door en uitbreiding van het bedrijfspand was daarom noodzakelijk.Maar dat was niet het enige. Op 5 juni 1967 werd ook een tankstation geopend voor de verkoop van benzine en dieselolie. Met Shell Nederland werd een contract gesloten dat nog steeds de oorsprong  vormt voor het huidige zeer complete Shell-tankstation.  

Na het overlijden van Jacob Heinneman sr. in 1974 nam zijn zoon Frits het bedrijf over. In 1979 volgde nogmaals een uitbreiding van het bedrijfspand, onder meer met een showroom en een autowasstraat. Met de groei van de activiteiten groeide ook het aantal medewerkers.

De twee zonen van Frits Heinneman, Jacob en Jan Siert, belandden haast automatisch in het bedrijf. Nadat Jacob Heinneman jr. zijn IVA-opleiding in 1998  met succes afrondde werd hij medefirmant in het garagebedrijf.  In 2000 behaalde Jan Siert het diploma HTS Autotechniek en trad ook hij in dienst van het bedrijf.

Daarmee was in feite al in de opvolging voorzien, want toen vader Frits Heinneman op 65-jarige leeftijd ‘iets rustiger aan wilde doen’ lag voor z’n twee zonen in 2009 de weg open om gezamenlijk het bedrijf voort te zetten onder de naam Garage Heinneman B.V.

Zij doen dat samen met een enthousiast team van trouwe, vakbekwame medewerkers. Door ons wordt iedere klant nog behandeld op een manie die vroeger normaal was: persoonlijk en zonder gedoe. De klant is koning!    

Al in 1994 sloot Heinneman zich aan bij de Stichting Vakgarage, vandaar dat we ons ook ‘Vakgarage Heinneman’ mogen noemen. In de Stichting bundelen bijna 200 garagebedrijven hun krachten en zorgen daarmee voor diverse voordelen voor de klanten. Door onder meer gezamenlijk in te kopen en door kennis met collega’s te delen zorgen de Vakgarages ervoor dat ze een stap voorliggen op het universele autobedrijf. Als bestuurslid van de Stichting is Jacob Heinneman nauw betrokken bij de ontwikkeling van de belangenbehartiging van de klant.